Kiertotalous

Entistä luonnollisempaa kiertoa

Koko yhteiskunta on pitkällä aikavälillä siirtymässä lineaarisesta taloudesta kiertotalouteen. Ideaalitilanteessa tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tuotteet valmistetaan niin, että ne voidaan purkaa ja materiaalit voidaan joko hajottaa luonnollisesti tai palauttaa tuotantoon.

 • Kierrätys
  Kaikki oman tuotantomme jätteet hävitetään huolellisesti omalla kierrätysasemallamme, jolloin kaikki materiaalit on mahdollista lajitella tarkasti useisiin jakeisiin. Pyrimme kierrättämään mahdollisimman suuren osan jätteestämme. Jätteet, joita emme voi kierrättää, päätyvät energiakäyttöön. Tuotantojätteestä puhtaasta kuparista tai puhtaasta alumiinista valmistetut johtimet voidaan kierrättää sataprosenttisesti, ja muovikuoret – joka ovat yleensä halogeenitonta muovia – kierrätetään energiaksi.
   
 • Sertifioidusta metsästä peräisin olevien puukelojen uudelleenkäyttö
  Ruotsissa on jo useiden vuosien ajan ollut käytössä kaapelivalmistajien käynnistämä yhteinen järjestelmä palautuskelojen takaisinostoa ja hävittämistä varten. Nexans Sverigellä on oma kelojen käsittelyjärjestelmä, jossa henkilökunta huolehtii kuluneista tai rikkoutuneista keloista ja varmistaa, että ne kierrätetään.
   
 • PEP Ecopassport® – tuotteiden ympäristöselvitys
  PEP Ecopassport® toimii tuotteen ympäristötunnistekorttina ja perustuu standardoituun, luotettavaan ja tunnustettuun ohjelmaan. Tämä ympäristöpassi kertoo tuotteen ympäristövaikutusten arvioinnin tulokset, jotka on laskettu elinkaariarvioinnin (LCA) avulla. Tällä menetelmällä mitataan tuotteen vaikutusta ilmaan, veteen, maaperään ja luonnonvaroihin koko tuotteen elinkaaren ajan aina raaka-aineiden hankinnasta tuotteen hävittämiseen saakka.

Ota yhteyttä

Aiheet, joista haluat saada lisätietoja:

Pakolliset kentät*

Tarkista osoite uudestaan.

Sähköpostiosoitteessa voi olla vain yksi @

Henkilötietosuoja

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja käyttöä markkinoinnissa tai kaupallisissa tarkoituksissa.

Kiitos!

Kiitos että otit yhteyttä. Otamme piakkoin yhteyttä.

Virhe

Syntyi virhe. Yritä uudestaan.

Sulje