Töissä Easy-kaapelin parissa

Toisessa päässä on kolme piuhaa, joissa kussakin on 83 kilometriä johtimia. Toisessa päässä rumpu rullaa valmiin asennuskaapelin.

Machine Operator at Nexans - Daniel Karlsson

Siinä välissä johtimet ovat kulkeneet SZ-kone 8:n läpi 110 metrin minuuttinopeudella (noin 6,6 km/h) sekä saaneet matkalla paperisuojuksen ja kaksi vaippakerrosta – palonkestävän sisäkerroksen ja valkoisen, sileän, siistin ulkokerroksen.

Alku- ja loppupään välillä seisoo usein koneenkäyttäjä Daniel Karlsson tunnustelemassa ja tarkkailemassa kaapelia, varsinkin sen ohitettua viimeisen kylvyn, jossa sulista muovirakeista muodostuu kuivuessaan ulkovaippa.
– Siinä kohtaa on oltava tarkkana, sillä jos pinta on rosoinen tai ruma, kaapelia ei voi myydä, hän kertoo.

Kun linjan päässä oleva kaapelirumpu on täynnä, Daniel katkaisee kaapelin ja testaa, johtaako se sähköä koko pituudeltaan. Sitten kaapeli jatkaa matkaansa asiakkaalle. Daniel työskentelee vain viikonloppuisin, kaksi 14,5 tunnin vuoroa.
– Sopii minulle erittäin hyvin. Meillä on pieni maatila kotona Bårarydissä Gislavedin ulkopuolella. Tilalla on kaksi lehmää, sonni, kanoja, sikoja ja vähän metsää.

  • Paikka
    Grimsås, osasto 523 Nexans Sweden AB:llä.
  • Mitä
    Koneenkäyttäjä Daniel Karlsson on aloittanut ensimmäisen viikonloppuvuoron SZ-koneella. Hän tekee kaksi vuoroa viikossa, perjantaina kello 13–3.24 ja sunnuntaina kello 8.45–23.12.
  • Miten
    Koko prosessin täysi hallinta irrallista johtimista EXQ EasyTM -tuotemerkin halogeenittomaan asennuskaapeliin.

Daniel on työskennellyt samalla koneella siitä asti, kun hän lähes kymmenen vuotta sitten aloitti Nexansilla. Hän muodostaa koneen kanssa työteliään parin, jolla on harvoin erimielisyyksiä keskenään. Normaalin työvuoron aikana kaapelia syntyy runsaat 80 kilometriä.
– Minua saattaa ottaa päähän, jos kone keljuilee, kun liitoskohta tai paperi katkeaa. Se on nykyään kuitenkin harvinaista. Kone on uudistettu, siihen on asennettu uutta elektroniikkaa ja ohjausjärjestelmä on aiempaa parempi.

Daniel viihtyy työssään, eikä vähiten työkavereidensa kanssa.
– Niin hyvin, että olemme tekemisissä työn ulkopuolellakin. Treenaamme myös yhdessä, ja meillä on täältä joukkue, joka osallistuu Vätternrundan-pyöräilytapahtumaan.

Daniel Karlsson on tyytyväinen myös Nexansiin työnantajana.
– Pidän tärkeänä sitä, että yritys auttaa ihmisiä selviytymään työn ulkopuolisessakin elämässä. Jos jonkun pitää lähteä päiväkotiin tiettyyn aikaan tai jos joku ei pysty työskentelemään yöllä, työnantaja järjestää työlistan sen mukaisesti. Niinpä Danielin ja tutkapari SZ-kone 8:n yhteistyö taitaa jatkua vielä vuosia.
– En ainakaan halua vaihtaa työpaikkaa, viihdyn täällä niin kauhean hyvin.

Ota yhteyttä

Aiheet, joista haluat saada lisätietoja:

Pakolliset kentät*

Tarkista osoite uudestaan.

Sähköpostiosoitteessa voi olla vain yksi @

Henkilötietosuoja

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja käyttöä markkinoinnissa tai kaupallisissa tarkoituksissa.

Kiitos!

Kiitos että otit yhteyttä. Otamme piakkoin yhteyttä.

Virhe

Syntyi virhe. Yritä uudestaan.

Sulje