Täysillä kapasiteetin tuplaamiseksi

Martin Nilsson ja Eric Nordetun työskentelevät Nexansilla tuotantotekniikan parissa. Täältä näet välähdyksen heidän arjestaan.

Production technicians at Nexans

Nexansin tuotantoyksiköt ovat täydessä vauhdissa. Käyttöaste on niin korkea, että joskus voi olla vaikeaa pysyä kaikessa mukana. Sen vuoksi paljon käytetty linja 23 uudistetaan muiden tuotantolinjojen kuormituksen keventämiseksi.

Linjalle tulee muun muassa kolme erillistä ruiskua, joiden avulla koneesta ulos tulleille kaapeleille voidaan tehdä vaippoja, jotka ovat eri materiaaleista. Ensimmäisessä vaiheessa on kyse halogeenittomista vaipoista, mutta kolme ruiskua mahdollistavat myös polyeteeni- tai PVC-vaippojen valmistuksen. Myös turvallisuus päivitetään niin, että linja 23 voidaan CE-merkitä.

Se on kahdesta projektipäälliköstä ja seitsemästä prosessiteknikosta koostuvan tuotantotekniikan tiimin tehtävä. Projektipäälliköt aloittavat työt, kun tilaus on tehty. He budjetoivat, tekevät hankintoja, pyytävät rahaa pääkonttorilta ja laativat aikatauluja. Projektipäällikkö Martin Nilssonin mukaan työ on sellaista, jossa joutuu joskus hillitsemään itseään.

– Kun työ on alkanut, ehkä vaikein tehtävämme on pitäytyä suunnitelmassa. On helppoa rönsyillä ja "laajentaa projektia", kun on siinä kuitenkin mukana.

Kun kone on paikallaan, prosessiteknikot ottavat ohjat käsiinsä. He ovat vastuussa koeajovaiheesta täyden tuotannon vaiheeseen.
– Sisäänajo tapahtuu usein yhdessä suunnittelijan edustajan ja konetta käyttävän kanssa. Tässä yhteydessä tilaamme ja testaamme tarvittavat työkalut, lähinnä nipat ja suuttimet, jotka ruiskuttavat vaippamateriaalia, sanoo projektiteknikko Eric Nordetun.

Kun kone toimii niin kuin sen kuuluu, sen tuottamat kaapelit tarkastetaan.
– Toimitamme kaapelit laboratorioomme, jossa muun muassa tarkastetaan niiden kestävyys ja paloturvallisuus, sanoo Eric Nordetun.

Lopuksi ennen kuin kone päästetään tuotantoon, Eric Nordetun dokumentoi kaiken, mitä on tehty, siltä varalta, että jokin reistailee tai että joku muu ottaa myöhemmin tehtävän hoitaakseen.

Miten asiakkaat huomaavat linjan 23 parissa tehtävän työn?
– Ennen kaikkea he voivat odottaa toimitusten täsmällisyyden paranevan, kun kaksinkertaistamme kysytyn kaapelin valmistuskapasiteetin. Myös muita kaapeleita voidaan toimittaa aiempaa nopeammin. Lisäksi kaapeleihin tulee parempi merkintä, Martin Nilsson sanoo.

Ota yhteyttä

Aiheet, joista haluat saada lisätietoja:

Pakolliset kentät*

Tarkista osoite uudestaan.

Sähköpostiosoitteessa voi olla vain yksi @

Henkilötietosuoja

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja käyttöä markkinoinnissa tai kaupallisissa tarkoituksissa.

Kiitos!

Kiitos että otit yhteyttä. Otamme piakkoin yhteyttä.

Virhe

Syntyi virhe. Yritä uudestaan.

Sulje