Selostus

Södertäljen sairaala - menestystarina

Fire alarm
  • PAIKKA
    Södertälje, Ruotsi

Nexans on mukana Södertäljen sairaalan hälytyksissä

Pelastuspalvelu ilmoitti Södertäljen sairaalan palontorjunnan epäonnistuneen. Nyt Sundbybergin Categori Data on asentanut täyden suojauksen, jossa suuri osa kaapeleista tulee Nexansilta. Kaapelia on vedetty yhteensä 12 000 metriä, jotta hälytys kattaa sairaalan kaikki huoneet.

 

Pelastuspalvelu ei voinut hyväksyä sitä, että vain poistumisreitit varustettiin ilmaisimilla, vaan vaati ilmaisimia jokaiseen huoneeseen, myös leikkaussaleihin, wc-tiloihin ja varastotiloihin.

 

Tämä merkitsi sitä, että suurin osa palontorjuntajärjestelmän elintärkeistä osista oli vaihdettava. Vanhat ionisoivat ilmaisimet korvattiin optisilla ilmaisimilla, suuri osa kaapeloinneista vaihdettiin, ja punavalkoisilla hälytysvaloilla ja sireeneillä varustettujen palohälyttimien määrää lisättiin. Sen lisäksi palohälytinkeskusta laajennettiin useilla hälytyslähtökorteilla, jotta se kykenisi tuottamaan riittävästi hälytyksiä.

 

Palohälytysjärjestelmän punaiset kaapelit kulkevat vaipoissa ja putkissa, ja ne on liitetty keskusverkkoon 10-napaisella kaapelilla, joka sitten haarautuu parikaapeliin ilmaisimia ja hälytyslaitteita varten. Suuri osa kaapeleista on Nexansin palonkestävää Alsecurea, joka kestää paloa vähintään 30 minuuttia. Kaikki hälytyskaapelit ovat halogeenittomia ja palonkestäviä, mikä tarkoittaa että ne eivät levitä myrkyllistä savua tai vie tulta seinien läpi.

 

12 000 metriä uutta kaapelia

Uusi palohälytysjärjestelmä on vaatinut 12 000 metriä uutta kaapelia siitä huolimatta, että nykytekniikka on mahdollistanut useampien ilmaisimen kytkemisen samaan silmukkaan, mikä vähentää kaapelin tarvetta.

 

Hälytysjärjestelmän kaapelit sijaitsevat erillään, yleensä sidottuina samaan kaapelikouruun kuin sairaalan virransyöttökaapelit ja muut tietoliikennekaapelit. Vaihtoehtoisesti ne sijaitsevat omassa kouruissaan. Näin estetään palovaroittimen kaapeleiden vaurioituminen esimerkiksi silloin, jos vedetään uusia sähkökaapeleita, tai tehdään jotakin muuta kaapelikouruissa sijaitseville kaapeleille.

 

Kokemusta koskevat vaatimukset

Palohälytysjärjestelmän rakentaminen sairaalaan ei teknisesti ole sen vaikeampaa kuin sen rakentaminen muuhunkaan kiinteistöön. Toisaalta se asettaa vaatimuksia työtä suorittavien kokemukselle. Heidän on tiedettävä, mitä tekninen kuvaus tarkoittaa, ja heillä on oltava ymmärrys määräyksistä, jotka rajoittavat mitä voi ja mitä ei voi tehdä. Asentajien on myös ymmärrettävä kiinteistönhoidon määräykset, ymmärrettävä mitä tilata, ja ilmoitettava nopeasti, jos on jotain, joka ei vastaa piirustuksia. On erittäin tärkeää olla huolellinen yksityiskohtaisten suunnitelmien kanssa. Kaikki tulisi käydä läpi paikan päällä etukäteen, jotta voitaisiin varmistua siitä, miten työ käytännössä tehdään.

 

Kaapelit ovat parempia palohälyttimissä. Langattomat järjestelmät vaativat lähettimiä ja vastaanottimia, jotka menevät seinien läpi, mutta jos on kaksi betoniseinää, se ei enää toimi. Pieninkin muutosrakentaminen, kuten väliseinän rakentaminen tai purkaminen, tarkoittaa, että on tehtävä uusia mittauksia. Lisäksi langaton tiedonsiirto voi häiriintyä.

Vastaavat markkinat
Rakentaminen Löydä

Ota yhteyttä

Aiheet, joista haluat saada lisätietoja:

Pakolliset kentät*

Tarkista osoite uudestaan.

Sähköpostiosoitteessa voi olla vain yksi @

Henkilötietosuoja

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja käyttöä markkinoinnissa tai kaupallisissa tarkoituksissa.

Kiitos!

Kiitos että otit yhteyttä. Otamme piakkoin yhteyttä.

Virhe

Syntyi virhe. Yritä uudestaan.

Sulje