Ratkaisumme

Jos olet valinnut oikeat kaapelit, se näkyy usein tulipalon jälkeen

Usein puhutaan palosuojauksesta, mutta on tärkeää tietää, mitä se käytännössä tarkoittaa ja mitä palonlevittämisluokkaa vaaditaan. Lisäksi kaapeleiden osalta on erotettava toisistaan palonlevittäminen, palovahinkojen rajoittaminen ja paloturvallisuus.

 

Kaapelit, jotka ulottuvat sekä lattioiden että seinien läpi, ovat selkeästi mahdollinen reitti tulen leviämiselle. Ensimmäinen perusvaatimus palontorjuntaan on siis käyttää kaapeleita, joiden ominaisuudet estävät tulipalon leviämisen. Siksi on olemassa yleisiä palonlevittämisluokkia, jotka olisi aina määriteltävä. Kaapeleillamme on selkeät palonlevittämisluokat, jotka ovat suuntaa antavia ja helposti ymmärrettäviä.

 

Pelasta ihmishenkiä ja säästä rahaa

Usein juuri palavien kaapeleiden savu ja kaasut aiheuttavat suurimmat ongelmat ihmisille, koneille ja laitteille. Näitä ongelmia voidaan helposti vähentää, jos käytetään halogeenittomia kaapeleita. Halogeenittomien kaapeleiden tuottama savu on huomattavasti heikompaa, eikä se syövytä metalleja. Tästä syystä myös savuntäyteisten tilojen evakuointi voidaan tehdä nopeammin, mikä voi pelastaa ihmishenkiä. Hälytys- ja turvajärjestelmämme kaapelit ovat tietenkin halogeenittomia.

 

Lisäksi kriittisimpien kaapeleiden tulisi olla palonkestäviä. Tämä tarkoittaa, että kaapelin on toimittava varmasti jopa tulipalossa. Tämän tuottamiseksi käytetään erityisiä eristysmateriaaleja, jotka muuntuvat tulipalon yhteydessä - mutta eivät tuhoudu. Kaapeli voi sitten säilyttää muotonsa, johtimet pysyvät erillään ja kaapeli jatkaa toimintaansa. Itse palohälytysjärjestelmien lisäksi palonkestäviä kaapeleita tarvitaan esimerkiksi turvavaloissa, jotka ohjaavat ihmiset ulos rakennuksesta, savukaasupuhaltimissa sekä hisseissä. Valikoimastamme löydät palonkestävät kaapelit sekä sähkönsyöttöön että tiedonsiirtoon.

Kameravalvonta - trendit ja tarpeet

Vaikka turvallisuusala on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja useat yritykset ovat kasvaneet voimakkaasti, kannattavuus on useimmissa yrityksissä ollut laskussa. Tämä tarkoittaa, että niiden on tarkistettava toimintaansa ja investoitava teknologioihin, joiden avulla ne voivat järkeistää toimintaansa. Esimerkki tästä on se, että turvallisuusyritykset korvaavat yhä enemmän kohdevalvontaa kehittyneellä kameravalvonnalla. Tämä tarkoittaa siirtymistä pois analogisista järjestelmistä ja niiden korvaamista IP-pohjaisilla verkkokameroilla. Tällöin koaksiaalikaapelit ja virtalähteiden kaapelit korvataan verkkokaapelilla (LAN-kaapelilla).

 

IP-pohjainen järjestelmä voidaan integroida muiden hälytysjärjestelmien kanssa, mikä mahdollistaa vaikkapa kommunikoinnin järjestelmään älypuhelimesta.

Niille, joilla on analogiset valvontajärjestelmät, tarjoamme ainutlaatuisen yhdistelmäkaapelin, joka sisältää sekä koaksiaali- että virransyöttöjohtimet.

 

Kulunvalvontajärjestelmä

Kulunvalvontajärjestelmä on pohjimmiltaan lukitusjärjestelmän jatke. Järjestelmän tehtävänä on ensisijaisesti tunnistaa koodi, hyväksyä tai hylätä se, ja hallita kulkua sääteleviä laitteita, jotka ovat yleensä sähköinen telki tai moottorilukko.

 

Kulunvalvontajärjestelmä koostuu yleensä kolmesta osasta: käyttöpäätteestä (kortinlukija), ovikeskuksesta ja keskusyksiköstä. Laitteiden välinen tiedonsiirto ja laitteiden virransyöttö tehdään erilaisilla kaapeleilla. Järjestelmät voidaan myös integroida verkossa (LAN).

 

Kaapelia valittaessa on pidettävä mielessä, että eri toiminnot asettavat kaapelille erilaisia vaatimuksia. Esimerkiksi virtajohdossa on oltava suhteellisen suuri johdin jännitteen laskun minimoimiseksi, kun taas tietoliikennekaapelissa on oltava parikaapelit häiriöriskin minimoimiseksi. Valitsemalla niin kutsutun "combi-kaapelin" saat kaksi toimintoa yhteen kaapeliin, koska tämän tyyppinen kaapeli sisältää sekä sopivat johtimet virransyöttöön että yhden tai kaksi kierrettyä paria tiedonsiirtoa varten (RS 485).

Älykkäämmin yhdistelmäkaapeleilla

Ota yhteyttä

Aiheet, joista haluat saada lisätietoja:

Pakolliset kentät*

Tarkista osoite uudestaan.

Sähköpostiosoitteessa voi olla vain yksi @

Henkilötietosuoja

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja käyttöä markkinoinnissa tai kaupallisissa tarkoituksissa.

Kiitos!

Kiitos että otit yhteyttä. Otamme piakkoin yhteyttä.

Virhe

Syntyi virhe. Yritä uudestaan.

Sulje