Sähköverkot

Nexans on saanut Hadselfjordin merikaapelointiurakan norjan saaristojen sähkönsyöttövarmuuden vahvistamiseks

1.5.2021

  • Projektissa toimitetaan 170 kV:n sähkökaapeli, joka kulkee lähes 9 kilometriä Pohjois-Norjassa sijaitsevan vuonon poikki 200 metrin syvyydessä.
  • Urakan arvo ylittää 18 miljoonaa euroa.
  • Nexans toimittaa erityisen järjestelmäratkaisun, jolla varmistetaan sähkönsyötön jatkuvuus Lofoottien ja Vesterålenin saaristojen asukkaille.


Pariisi 9.2.2021 – Nexans on saanut ison tilauksen Norjan sähkönsiirto- ja järjestelmäoperaattori Statnettilta uuden merenalaisen suurjänniteyhteyden toimittamiseksi ja asentamiseksi Hadselfjordvuonon poikki maan pohjoisosassa. Tämä tärkeä hanke vahvistaa sähkönsyötön varmuutta noin 50.000 asukkaan väestölle Lofoottien ja Vesterålenin saaristoissa.

Hadselfjordin kaapeliprojekti on tärkeä Statnettille, koska nykyinen 1977 asennettu kaapeli on ylittänyt suunnitellun teknisen käyttöikänsä. Nexans uudistaa yhteyden asentamalla kaksi 170 kV:n merikaapelijärjestelmää noin 8,8 km:n matkalle 200 metrin maksimisyvyyteen.

Statnettin varatoimitusjohtaja Elisabeth V. Vardheimin mukaan "Hadselfjordin hanke vahvistaa sähkönsyötön varmuutta alueella ja helpottaa sähköistystä ja kehitystoimia tulevaisuudessa. Urakkasopimus on tämän hankkeen ratkaisevin osuus, ja teemme mielellämme yhteistyötä Nexansin kanssa tämän parissa. Aikaisemmissa hankkeissamme olemme todenneet Nexansin hyväksi toimittajaksi."

Kaapelireitti kulkee Hadselfjordvuonon poikki Fiskebølin ja Melbun välillä Vesterålenissa. EPCI-urakka sisältää Nexansin hyväksi koettuun ristisilloitetun polyeteenin (XLPE) merenalaiseen kaapeliteknologiaan perustuvien kaapelijärjestelmien suunnittelun, hankinnat, rakentamisen ja asennuksen. Näissä 3-johdinkaapeleissa on integroitu valokuituelementti sekä tiedonsiirtoa että hajautettua lämpötilan tunnistusta (DTS) varten. Sopimus sisältää myös 1-johtimiset XLPE-maakaapelit maalla sijaitsevia osuuksia varten sekä lisävarusteita, kuten kaapelipäätteitä, kaapeliliitoksia, maadoitusjärjestelmiä ja korroosionestojärjestelmiä.

Hadselfjordin kaapelit valmistetaan Nexansin merikaapeleihin erikoistuneessa tehtaassa Norjan Haldenissa, ja valokuituelementit valmistetaan Nexansin omassa Rognanin tehtaassa Pohjois-Norjassa. Kaapeleilla on 40 vuoden suunniteltu käyttöikä ja asennuksen odotetaan alkavan vuonna 2022.

Nexansin meri- ja maajärjestelmien liiketoimintaryhmän varatoimitusjohtaja Ragnhild Katteland sanoi: "Yhtiömme tavoite "tulevaisuuden sähköistämisestä" nojautuu pitkään yhteistyöhön Statnettin kanssa monissa erilaisissa hankkeissa, mukaan lukien sähköyhteydet vuonojen poikki. Siksi olemme ilahtuneita siitä, että Statnett luottaa jälleen kerran meihin Hadselfjordin hankkeessa."
 

Kontaktisi

Catherine Garipoglu

Communications

Aurelia Baudey-Vignaud

Financial Communication

Élodie Robbe-Mouillot

Investor Relations

Ota yhteyttä

Aiheet, joista haluat saada lisätietoja:

Pakolliset kentät*

Tarkista osoite uudestaan.

Sähköpostiosoitteessa voi olla vain yksi @

Henkilötietosuoja

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja käyttöä markkinoinnissa tai kaupallisissa tarkoituksissa.

Kiitos!

Kiitos että otit yhteyttä. Otamme piakkoin yhteyttä.

Virhe

Syntyi virhe. Yritä uudestaan.

Sulje