Tuulivoima

Tuulivoimaa kasvaviin energiantarpeisiin

Kansainväliset tuulivoimamarkkinat jatkavat kasvamista ja laajentumista uusille alueille. Tuulivoiman osuus maailman sähköntuotannosta on nykyään yli 3,5 prosenttia. Kauaskantoisimpien ennusteiden mukaan tuulivoiman odotetaan tuottavan 12 prosenttia maailman sähköstä noin 50 maassa vuoteen 2020 mennessä.

 

Lyhyitä aikoja lukuun ottamatta tuulivoima on ollut houkutteleva vaihtoehto fossiilisille polttoaineille ja ydinvoimalle, ja sen ennustetaan kasvavan noin 13 prosenttia vuodessa. Tämän luvun on noustava, jos suuret odotukset aiotaan täyttää. Tuulivoimaloiden hintojen lasku tekee tuulivoimasta entistä kustannustehokkaampaa. Viime aikoina onkin havaittu tällaisia myönteisiä suuntauksia: siirtyminen maalla sijaitsevista voimaloista merellä sijaitseviin voimaloihin, suuria tuulivoimaloita ja innovaatioita, kuten kelluvia tuulivoimalaitoksia avomerellä Norjassa ja Japanissa.

 

Tällainen laajentuminen tarkoittaa, että tarvitaan uutta osaamista. Maalla sijaitsevien tuulivoimaloiden turbiinien ja generaattoreiden kasvaessa runkoverkon on pystyttävä huolehtimaan lisääntyneestä tuotannosta, jolloin tarvitaan lisää liitäntöjä ja luotettavia johtoja. Offshore-hankkeet (50–200 km rannikon ulkopuolella) edellyttävät vankkoja merikaapeleita, asennustarkkuutta ja tehokasta siirtoa pitkiä matkoja.

 

Tuulivoimaloiden vaihtelevan tuotannon vuoksi tarvitaan ennen kaikkea vakaita runkoverkkoja. Se on mahdollista tarkastuksilla, valvonnalla, ohjauksella ja viestinnällä.

 

Mitä tuulipuistojen omistajat odottavat kaapelinvalmistajilta?

 • Maalla ja merellä sijaitsevien voimaloiden siirto- ja jakelukaapelikapasiteetti
 • Ammattitaitoinen asennusosaaminen sekä haja-asutusalueilla että merellä sijaitsevissa voimaloissa, mukaan lukien erikoisasennusvarusteet, jotka alentavat asennuksen kokonaiskustannuksia.
 • Toimittaja, jolla on laaja valikoima korkealaatuisia kaapeleita ja lisävarusteita tuulipuiston infrastruktuuriin
 • Turvallinen sähkönsiirto runkoverkkoon tuotanto-/kysyntähuippujen aikana käyttämällä edistyksellistä kirkkaiden ilmajohtojen valvontaa
 • Jatkuva tuotekehitys teknologian ja normien kehityksen tahdissa pysymiseksi
 • Näihin haasteisiin vastaamiseksi toimitamme kaikkiin tuulipuistojen infrastruktuureihin täyden valikoiman kaapeleita ja lisävarusteita.

Osaamisemme edistää sähköverkkojen kehittämistä

Meillä on tarvittava erityisosaaminen suurten tuulivoimaloiden ja tuulipuistojen yhdistämiseksi paikallisiin ja alueellisiin verkkoihin sekä maalla että merellä. Keski- ja suurjännitekaapeleiden osalta tarjoamme avaimet käteen -ratkaisuja esivalinnasta, suunnittelusta, erikoistuneesta tuotannosta, logistiikasta, asennuksesta ja päättämisestä ennen käyttöönottoa tapahtuviin testauksiin ja tarkastuksiin. Tämä koskee myös kaikkia lisävarusteita, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä vakaan sähkönjakelun kannalta.

 

Meriasennuksia varten toimitamme ja asennamme keskijännitekaapeleita tuulivoimaloiden ja muuntajalauttojen välille, ja lisäksi keski- tai suurjännitejohtoja maalla sijaitseville muuntaja-asemille. Toimitamme myös päätteitä tuulivoimaloihin ja muuntajalauttoihin. Maalla toimitamme kaapeleita maahanasennukseen ja kaikki tarvittavat liitäntävarusteet. Nexansilla on monipuolinen valikoima siirto- ja jakelukaapeleita sekä kirkkaita ilmajohtoja paikallisen sähköntuotannon syöttämiseksi sähköverkkoihin.

 

Sen lisäksi, että tarjoamme täyden valikoiman voimakaapeleita, johtoja ja palveluita, olemme myös asiantuntijoita tuulivoimaloiden käytössä tarvittavien tietoliikennevarusteiden osalta, mukaan lukien ohjaus- ja datakaapelit sekä kuidulla tai kuparilla toimivat lähiverkkokaapelit.

 

Innovatiivisia tekniikoita

 • Maa- ja merikaapeleiden, ilmajohtojen ja data-/televiestintäjärjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja
 • Läheinen yhteistyö konsulttien, sähköyhtiöiden, asentajien ja maanrakennusyritysten kanssa
 • Vahva asiantuntemus öljyn- ja kaasunporauksen meritoiminnoista sekä kokemusta televiestinnän kaapelointitoiminnasta
 • Vertaansa vailla oleva kokemus asennuksista ja liitännöistä sekä maalla että merellä edistyksellisten laitteiden, erityisesti ilmajohdoille kehitettyjen ohjelmistojen ja joustavien kaapeliratkaisujen avulla
 • Täysi valikoima lisävarusteita: erotettavat liittimet, kylmä- ja kuumakutistejatkokset ja päätteet erityyppisille kaapeleille

Ota yhteyttä

Aiheet, joista haluat saada lisätietoja:

Pakolliset kentät*

Tarkista osoite uudestaan.

Sähköpostiosoitteessa voi olla vain yksi @

Henkilötietosuoja

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja käyttöä markkinoinnissa tai kaupallisissa tarkoituksissa.

Kiitos!

Kiitos että otit yhteyttä. Otamme piakkoin yhteyttä.

Virhe

Syntyi virhe. Yritä uudestaan.

Sulje