Nexans tuo markkinoille innovatiivisen INFRABIRD™-ratkaisun turvaamaan FTTH-katukaapit ja valokuituyhteydet

Pariisi, 19.10.2020 – Nexans on kehittänyt telepalvelujen tarjoajille innovatiivisen ratkaisun, jolla he pystyvät ehkäisemään luvatonta tunkeutumista kuitu kotiin -tekniikkaa (FTTH) sisältäviin katukaappeihin. Nimellä INFRABIRD™ tunnettu älykäs, avaimeton yhteys ja esineiden Internetin (IoT) valvontajärjestelmä voidaan ottaa käyttöön muutamassa minuutissa, jolloin passiiviset kaapit muuttuvat älykkäiksi, pilvipalvelimeen yhteydessä oleviksi varusteiksi. 

INFRABIRD-ratkaisu perustuu vähävirtaisiin antureihin, joilla FTTH-kaapit liitetään IoT-verkkoihin, kuten esim. LoRa ja Sigfox. Siinä on mobiili- ja verkkosovellusten lisäksi myös älylukko, esimerkiksi ilman paristoa toimiva ILOQ S50, joka tarjoaa avaimettoman pääsyn huoltohenkilöstölle. Asennuksen jälkeen televerkko-operaattorit pystyvät turvaamaan kriittisen infrastruktuurinsa valvomalla katukaappien tilaa ja suoritettuja toimenpiteitä. 


"Tärkein INFRABIRD-ratkaisun etu on siinä, että asiakkaamme voivat parantaa palvelutasoaan tekemällä FTTH-kaappinsa turvallisemmiksi samoin kuin toimimalla nopeammin mahdollisen rikkoutumisen yhteydessä",
sanoo Nexansin digitaalisten ratkaisujen päällikkö Thibault Goulin.

 

"Olemme kehittäneet ratkaisun konsultoimalla tiiviisti asiakkaiden kanssa, jotka kertoivat katukaappien olevan iso ongelma. Heidän mielestään olisi erittäin hyödyllistä tietää, mikäli joku on yrittänyt päästä niihin käsiksi luvattomasti tai jos siellä on jokin yksinkertainen ongelma, kuten auki jäänyt luukku, joka voi olla vaarana yleisölle." 

Nexans on tukeutunut perinpohjaiseen kuituverkkojen asiantuntemukseensa kehittämällä INFRABIRD-ratkaisun osaksi FTTH-asiakkaille tarjottavaa kokonaispalvelua. Se on tarkoitettu jälkiasennettavaksi ulkokaappeihin, joissa valokuidut jaetaan verkon omistajan ja kaupallisen operaattorin kesken. Järjestelmän asennus käy helposti ja nopeasti, sillä se ei vaadi erityistä sähkönsyöttöä tai valokaapeleita. Avaimeton käyttö ilman paristoja vähentää myös huoltotarvetta, koska paristoja ei tarvitse vaihtaa. 

Ratkaisun lanseerauksen jälkeen noin 40 INFRABIRD-järjestelmää on jo asennettu arkaluonteisiksi pidettyihin FTTH-kohteisiin. Nexans arvioi, että tämä luku kasvaa eksponentiaalisesti valokuitujen käyttöönottojen myötä, kun yli 50.000 kaappia Ranskassa varustetaan INFRABIRD-ratkaisulla tai vastaavalla järjestelmällä vuoteen 2025 mennessä. Nexans on tehnyt referenssiratkaisun, josta tulee pian vakiokäytäntö erittäin nopeiden Internet-yhteyksien turvaamisessa.

 

Lisätietoja INFRABIRD ™ -videosta: Katso se nyt!

 

Aiheeseen liittyvät dokumentit