Nexans osallistuu Ranskan energiamurrokseen tekemällä yhteydet Saint Brieucin merituulipuistoon

Nexans toimittaa 225 kV:n siirtokaapelit Saint Brieuciin, joka on yksi suurimmista Ranskan merituulipuistohankkeista.

Nexans St Bireuc 200115 miljoonan euron puitesopimuksella Nexans toimittaa innovatiivisia, hybridiarmeerattuja kaapeleita. Nexans tarjoaa hankkeeseen myös tarkastus-, kunnossapito- ja korjauspalveluja 

 

Nexans on saanut RTE Francelta 115 miljoonan euron sopimuksen sisältäen 67 km meri- ja 93 km maasiirtokaapelien toimittamisen ja asentamisen 496 MW:n Saint Brieucin merituulipuistoon. Englannin kanaalissa, noin 16 km Saint Brieuc -lahden rannikolta sijaitsevan tuulipuiston odotetaan tuottavan riittävästi sähköä yli 835.000 kotitalouden päivittäisiin sähkötarpeisiin. 
 

Hanketta rakentaa Ailes Marines -konsortio, ja kyseessä on yksi suurimmista Ranskan kaupallisista merituulipuistohankkeista. Sen menestyminen on erittäin tärkeää, sillä se auttaa Ranskan ilmastonmuutostavoitteiden täyttämisessä.

Ranskan valtio on myöntänyt konsortiolle 500 MW:n sähkönsiirtokapasiteetin. Ranskan kantaverkkoyhtiö RTE suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää kaksi 225 kV:n siirtoyhteyttä (merellä ja maalla), joilla merituulipuisto yhdistetään kantaverkkoon. 
 

Merikaapeleita varten Nexans toimittaa kaksi 33,5 km:n pituista 225 kV:n 3-johtimista kaapelia, joissa on innovatiivinen hybridiarmeeraus. Kaapelissa on myös valokuituelementti kaapeliyhteyden kunnon etävalvontaan sekä merituulipuiston ja maa-aseman väliseen tiedonsiirtoon. Kaapelit asentaa Nexansin oma kaapelinlaskualus CS Skagerrak, ja kaapelit aurataan suojaan merenpohjaan erityisellä Capjet-järjestelmällä. Sopimus sisältää myös tarkastus-, kunnossapito- ja korjauspalvelut yhteyden meriosuudelle.

 

Maakaapelit käsittävät 93 km 225 kV:n 1-johtimista kaapelia, jotka ovat samanlaisia kuin mitä Nexans on toimittanut RTE:lle nykyisen maakaapeleita koskevan puitesopimuksen nojalla.

"Tämä hanke on ensimmäinen merikaapeliyhteys, jonka Nexans on tekemässä RTE:lle. Sellaisenaan RTE odottaa menestystä tältä hankkeelta samoin kuin merkitsevän alkua hedelmälliselle yhteistyölle", kommentoi meriliiketoimintojen johtaja Jean Michel Prost RTE:ltä.

Euroopan merituulipuistojen liiketoimintojen johtaja Laurent Guillaumin Nexansilta sanoi: "Olemme hyvin tyytyväisiä, että saamme työskennellä RTE:n kanssa kantaverkkoyhteyden rakentamiseksi yhteen Ranskan merkittävimmistä tuulipuistohankkeista. Tämän onnistumisen takana on pitkä kokemuksemme tältä alalta sekä kykymme tarjota innovatiivisia kaapeliratkaisuja."  
 

Merikaapelit valmistaa Nexansin Norjan tehdas Haldenissa, ja maakaapelit toimittaa Nexansin Beneluxin tehdas, joka sijaitsee Belgian Charleroi'ssa. Nexansin tehdas Norjan Rognanista toimittaa valokuituelementit. Merikaapelien asennuksen odotetaan alkavan keväällä 2022. 

Yhteyshenkilönne

Angéline Afanoukoe Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 67
angeline.afanoukoe@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marieme Diop Investor relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com
Aurelia Baudey-Vignaud Investor relations
Puhelin +33 (0)1 78 15 03 94
aurelia.baudey-vignaud@nexans.com

Nexans yhtiönä

Nexans elävöittää energiaa laajalla valikoimalla edistyksellisiä kaapelointijärjestelmiä, ratkaisuja ja innovatiivisia palveluja. Yli 120 vuoden ajan Nexans on toimittanut asiakkaille huippuluokan kaapelointi-infrastruktuuria sähkön ja data siirtoon. Tänä päivänä, kaapelien ohella, konserni neuvoo asiakkaita ja suunnittelee ratkaisuja ja palveluja, jotka maksimoivat heidän hankkeidensa suorituskykyä ja tehokkuutta neljällä pääliiketoiminta-alueella: Rakennus ja toimialueet (mukaan lukien sähkö- ja kaasuyhtiöt, sähköajoneuvot), suurjännite ja projektit (käsittäen merituulipuistot, merenalaiset siirtoyhteydet, maanpäällinen suurjännite), teleliikenne ja data (käsittäen tiedonsiirron, teleliikenneverkot, skaalautuvat palvelinkeskukset, LAN) ja teollisuus ja ratkaisut (mukaan lukien uusiutuva energia, kuljetus, öljy ja kaasu, automaatio, ym.). Yrityksen yhteiskuntavastuu on Nexansin liiketoimintoja ja sisäisiä käytäntöjä ohjaava periaate. Vuonna 2013 Nexans perusti ensimmäisenä kaapelialan tuottajana säätiön tukemaan kestävän kehityksen toimia, jotka lisäävät energian saatavuutta vähäosaisille yhteisöille maailmalla. Konsernin sitoutuminen eettisten, kestävien ja korkealaatuisten kaapelien kehittämiseen ohjaa sen aktiivista osallistumista useisiin johtaviin teollisuusjärjestöihin, mukaan lukien mm. Europacable, NEMA, ICF tai CIGRE. Nexans työllistää lähes 27 000 henkilöä ja sillä on teollisuutta 34 maassa ja kaupallista toimintaa ympäri maailman. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 6,5 miljardia euroa. Nexans on listattu Euronext Parisiin, osastolle A.

http://www.nexans.com